Oma blogiluettelo

maanantai 27. heinäkuuta 2009

Luonnon antimien keruussa

Tänään lähdin kurkkaamaan joko minunkin kanttarellipaikassa olisi jotain, kyllähän siellä naapuritkin käy mutta nyt ennätin minä ensiksi ja jotain löytyi.
Ainakin kolme kastiketta näistä saa:)Ja seuraavaksi mustikan keruuseen, niitähän on ihan mökin äärellä kun vaan viitsii kerätä. Tietenkin isommat satsit täytyy lähteä metsästä hakemaan:)Viime viikolla katsoin jo mökiltä lähtiessä että taitaa metsävatutkin jo kypsyä...ja oikeassa olin. Kasvavat aivan auringon paahteessa rinteessä, osa jo putosi kun oksaa nosti. Kaikki suuremmat keräsin jos sattuu sade tulemaan ja kypsiä ovat vaikka ehkä kuvassa vaaleilta näyttääkin ja komeita sekä puhtaita:) Nämä ovat muuten minun herkkumarjoja, varsinkin jos hilloa keittää sitä menis talven aikana vaikka kuinka paljon:)

6 kommenttia:

Maaret kirjoitti...

Ihan ensiksi: Aivan mielettömän ihania ostoksia olet viime aikoina tehnyt!!!!
Sitten sieni- ja marja-asioihin; nimittäin ssamoilla linjoilla täälläkin ollaan. Kanttarelleja löytynyt ja löytyy edelleen todella hyvin, litroja en ole laskenut, mutta monen monta kastiketta olen jo tehnyt ja pakastimeenkin on niitä riittänyt:) Mustikoita tulee myös reilusti, ovat isokokoisia ja niitähän on kiva poimia. Vattuja tulossa, mutta kaksi litraa vasta kerättynä, täälläpäin ovat vielä suurimmaksi osaksi raakoja.

Heli kirjoitti...

Millaisilla paikoilla kanttiksia parhaiten löytää? En ole metässä kulkeissani törmännyt kuin muutamaan yksilöön kerrallaan :(

Hyvää mustikka & vadelma satoa oletkin saanut. Varsinkin noi vatut näyttävät todella herkullisilta.
Meillä o kans mustikat omalta osalta pakastettu talven varalle. Kohta tulee vadelma aika sitä sitten seuraavaksi keräämään :O))

Tarja kirjoitti...

Vähän olen kade sulle, en ole nimittäin koskaan löytänyt kanttiksia, tosin olen vasta kolmisen vuotta sieniä keräillyt. Mutta suuri haave on että pian löytäisin! Hienot saaliit sinulla :)

Leenamummi kirjoitti...

Kylläpä olet saanut hienot saaliit!
Mustikoita ja vadelmia minullakin jo on, mutta kanttarelleja en ole vielä löytänyt.

tuulis kirjoitti...

Minäkin meinasin ens viikolla mennä mustikkaan, niin anoppi kertoi juuri että perikunnan maalla ei ole mustikoita, höh! Pitää siis lähteä kauemmas mustikkaan. Mökillä on minusta ollut kiva olla mustikassa kun lapset on voineet juosta välillä mökilläkin.

Vattujakin pitää muistaa ruveta katselamaan, mutta katotaan vaan niin niitäkään ei läheltä löydy...

Viipula kirjoitti...

Oi ihanaa, kyllä nyt kelpaa kohta ´alkaa talviunille´=O)
Meillä ne mustikat ovat vielä metsässä.