Oma blogiluettelo

torstai 27. elokuuta 2009

Risteilyllä

... tosin vaan kuivalla maalla eli viikon alkajaisiksi piipahdin pienellä autoajelulla Suomen kaupungissa jossa ei ole liikennevaloja eli ensin Haminassa. Tori näytti jo iltapäivällä autiolta mutta siellä oli mahtavat kukka-asetelmat joita kukaan ei luultavasti ollut sabotoinut. Lämpömittari näytti +23 sekä aurinko helotti taivaan täydeltä...60-luvulla tässä kulmassa on ollut rinkelikauppa jossa armeijassa olevat pojat kävivät ahkerasti ostoksilla.Seuraavana oli vuorossa Kotka, kuvat ovat kaupungin puistosta, hieno suihkulähde, ihania kukkarykelmiä,paljon penkkejä ja istuskelijoita kauniina aurinkoisena päivänä. Nurmikko taisi olla tekonurmea joka kuitenkin kasvaa, kaikki oli upeasti hoidettu eikä nurmikolle saanut astua...huomautus joka kulmassa.

Langinkoskesta olen kuullut mutta unohtanut kuka siellä on aikoinaan kesiä viettänyt. Paikka oli matkan varrella joten oli pakko poiketa katsomaan ja onneksi oli museo vielä auki, paikalla Suomenlinnan opas. Keisari Aleksanteri III siellä vietti palvelusväkineen kesiä vuosina 1888-1894 tietysti keisarinnan kanssa. Uskomattomat mööbelit, ymmärtääkseni mäntyä.


Ja tämä hieno koski siinä vieressä virtasi, kolme poikaa meni kanootilla ja kovaa, yhden onnistuin saamaan linssiin.


Itse ihannoin näitä sileitä kiviä ja kallioita. Vesi on varmaan ollut joskus paljon korkeammalla ja siloittanut nämä .
Itse en oikeastaan ole mikään museoihminen mutta tätä paikkaa suosittelen jos siellä päin liikutte.

2 kommenttia:

Amalia kirjoitti...

Heti täyty tulla vastavierailulle. Täältähän löytyikin vaikka mitä yhteistä, aina nypläyksestä lähtien. Hamina on kaunis kaupunki. Onhan se entinen kotikaupunkini :) Taavan kursilla minäkin olen kerran ollut.

Leenamummi kirjoitti...

Hienoja paikkoja olet käynyt katsastamassa!
Tuonne Langinkoskelle on Pappani vienyt keisarille kaloja pienenä poikana jonkun sukulaisensa kanssa.
Harmittaa, kun ei tullut tarkemmin Pappaa haastatettua näistä vanhoista ajoista silloin, kun hän vielä oli elossa, nyt se on jo jonkin aikaa ollut myöhäistä.