Oma blogiluettelo

keskiviikko 8. kesäkuuta 2011

Terveiset kesäisestä Wienistä

Kävin kummityttöäni katsomassa Wienissä viime viikonvaihteessä hänen äitinsä ja isänsä kanssa, neljän päivän matka. Aivan helteinen sää vaikka säätietojen mukaan piti joka päivä sataa,ukkostaa tai vähintäinkin olla pilvessä mutta kyllä ilma näytti meille hyvät puolensa. Itsehän olen käynyt n.yhdeksän vuotta sitten edellisen kerran. Vielä kuitenkin jäi paljon nähtävää, millään ei kaikkeen ehdi vaikka kuinka paljon yrittää kävellä ja liikkua metron lisäksi. Muutamia kuvia tänne luvan kanssa laitan näkyviin niitä noin 100 kpl olisi kamerassa ja Minnalla toinen sama verta kunhan saan tikun sitten joskus.


Itse joudun kuitenkin näitä rakennuksia vielä tsekkaamaan mikä mikin on, ehkä Minna ainakin muistaa kaikki mitä ollaan nähty. Aivan ihania koristuksia kuitenkin jokaisessa rakennuksessa.


 Ylemmässä kuvassa on kuitenkin YK:n toimisto Wienissä.
 Tämä risuaitainen teos suihkulähteen vieressä vihitään tänään käyttöön. Eipä ollut etukäteen peitettynä---ehkä liian iso siihen.
 No tämän tiedän oli osa ruusupuistoa. Kuten huomaatte alkaa aika jo olla ohi ja rapista.
 Tässä kuvassa näkyy Tonava, se on kuvattu näkötornista jossa en itse ollut mukana, nääs korkean paikan kammo 170m...olisin kuulema ihan hyvin voinut mennä vaikka kahvilakin pyöri hitaasti. No sit seuraavalla kerralla.

Näin hienoa rauta-aitaakin oli jonkun puiston ympärillä.
 
 Lauantaina tietenkin kävimme torilla, hirmu kapeat kujat ja kahvila kahvilan vieressä muun torimyynnin lisäksi.Täällä kävin myöskin wc:ssä, enpä ole ennen nähnyt että siivooja pyyhkii joka kerta kävijän jälkeen, maksoi 0,50e---eipä taida palkaksi paljon jäädä kun puhdistusaine vie suuren osan.
 Tässä tytär ja isä ostamassa shortseja, eipä auttanut tinkiminen:)
 Paikallista pientä päiväannosta, siis nakkeja löytyy, olipa isot nakit.
 Tämä on sitten ihan oma annos jossain kahvireissulla, Apfel Strudelia ja Melangea= kahvia vähän Cappucinon tapaan...minä kutsuin tätä melassiksi kun oli niin vaikea lausua.
 Wieniläisessä oikeassa aidossa kahvilassa kävimme kanssa, tiskistä kävimme valitsemassa syötävät ensin ja sitten tuli kaffeet. Luulette varmaan että aina syötiin ja juotiin---ei vaan nälän tai janon yllättäessä!!
 Tässä meidän komea tarjoilijapoika:)
 Sunnuntai-illaksi Minna oli varannut meille ravintolasta pöydän missä saatiin Wienin parhaat Wiener Schnitzelit, melkein pitsan kokoinen, ihan hirveä annos, mutta  sairaan hyvää.Ravintolaan oli jatkuva jono eli pöytä on pakko varata jos aiot mennä ruokailemaan. Ovella aina joku yritti sisään, osittain he käännyttivät naapuriin kun siellä oli toinen samanlainen, osa jäi ilman.
 Ruokailun jälkeen oli PAKKO mennä kävelylle Tonavan kanaalin reunoille katselemaan illan kulkua, täällä soi muuten musiikki:)


Tällaista tällä kertaa....suurkiitos Minnalle, meidän kaikkitietävälle oppaalle joka jaksoi meidän kanssa, samoin matkaseuralle Liisalle ja Pentille. Reissu oli aivan ihana ja mehän laitetaan se sitten uusiksi vielä. Odotetaan nyt ensin Minnaa edes välillä kotiin Suomeen ensi kuussa:)))

Toivottavasti ei ole paljon virheitä, korjataan sitten!

7 kommenttia:

Merkku kirjoitti...

Tervetuloa kotimaahan!
Mukava reissu ollut sulla näemmä.
Kirjoittelemisiin!

Pitsihame kirjoitti...

Oli sinulla varmasti ikimuistettava reissu. Ihana kaupunki ja nähtävää ja kokemuksia riittäisi pitkäksikin ajaksi. Kivoja ja valaisevia kuvia:) En ole käynyt, päässyt käymään - mielelläni kyllä kokisin Wienin matkan!

Maaret kirjoitti...

Valokuvien perusteella olet nauttinut täysin "rinnoin":) Aimo annos kulttuuria, ruokakultturiakin näytti aika monessa kuvassa olevan, vaikka ettehän te syöneet, ainoastaan silloin kun oli nälkä:)...niinhän se meni, vai kuinka. Tervetuloa takas kotosuomeen, johon poissaollessasi on kehkeytynyt kunnon hellekesä.

Paulette kirjoitti...

Sinulla on varmasti ollut ihana reissu! Kuvien perusteella näyttää tosi mielenkiintoiselta paikalta ja herkkujakin on riittänyt:D Pääsispä itsekin joskus vielä käymään jossain noin upeassa paikassa:)

Askartelin itte kirjoitti...

Varmasti oli teillä ihana reissu. Ja nähtävää olis vaikka kuinka ja paljon, kun vain on aikaa katella. Tosi ihania kuvia. Mukavaa kesää.

Tirpuunen kirjoitti...

Näyttää tosi mukavalta reissupaikalta, varsinkin tuo kakkupuoli =). Ihana kun pääsitte reissunne tekemään, tällaiset muistot lämmittää mieltä vielä vuosia eteenpäin.

maiju kirjoitti...

Ihanalta näyttää teidän matkanne. Kyllähän nyt lomalla pitääkin syödä, että jaksaa ;)