Oma blogiluettelo

tiistai 9. heinäkuuta 2013

Retki Fiskarsiin ja Tammisaareen

eilen maanantaina olin Hartolan Taitajien tuvan järjestämällä retkellä, mukana 50 hengen porukka...retkeä luotsasi aina aktiivinen Raili Lehto, eläkkeellä oleva 4H-neuvoja. Mahtava reissu, kaikki sujui ihan 10+ ;-DD
Fiskarsista ei kuvia ole, itse olen käynyt siellä jo aiemmin. Oppaat olivat molemmissa mukana, aivan loistavat naiset.Enemmän sai tietoa kuin jos ihan omin päin kuljeksisi.
Ihan ensimmäiseksi Tammisaaressa kävimme Dragsvikissä katsomassa punaisten joukkohautaa, yli 3000 henkeä haudattuna. Myöhemmin on tullut tuo iso patsas, vasta v 1993 on  arkkipiispa siunannut kaikki lepoon. Nimikylteissä kaikkien nimet, syntymäaika ja -paikka sekä kuolinpäivä. Kaikkihan me haluttiin tutkia oman paikkakunnan nimiä, itse löysin kolme sysmäläistä...joku ahkera laittoi jopa nimiä ylös. Nuorin kuollut oli 15v, jokunen vanhempikin 60v. Sitten opas huomautti että on aika jatkaa matkaa. Varuskunnan portilla tyttöystävät olivat saattamassa poikia varusmiespalvelukseen....oli se niin herkkää:-)

 Tammisaaressa myöskin kiertelimme bussilla kaupunkia, parit pienet saitsingit kävellen. Kahvila Gamla Stanissa joimme kahvit ja aivan ihanaa mansikkatorttua....pieni kiva perheyrityksen pitämä ulko/sisäkahvila. Tosi upea sää, mikäs sen ihanampaa.....kokonaisuus oli niiiin positiivinen, kannatti nousta aamulla aikaiseen ylös ja olla Hartolassa klo7...

Tulomatkalla näimme sen onnettoman puolalaisrekkakuskin ajaman auton nurin Levannon kohdalla, aika silpuksi oli mennyt, toivottavasti kuski selvisi hengissä:)

4 kommenttia:

Apris kirjoitti...

Teillä oli varmaan tosi mahtava reissu. Fiskarsissa olen minäkin käynyt muutamaan otteeseen.

Merkku kirjoitti...

Me oltiin koko viime viikko Hankoniemessä ja käytiin päivittäin Tammisaaressa. Ihana kesäkaupunki. Me bongattiin kans tuo kahvila Gamla Stan ja ihan lähellä toinen, uudempi Cafe Sillen. Ihania kertakaikkiaan molemmat.
Fiskarsiin olen menossa ens lauantaina Antiikkimarkkinoille Ullan kanssa.

Maaret kirjoitti...

Onpa sulla ollut mukava reissu, hyvä niin.
Minä puolestani olen täysin juuttunut saareen pakollisia ruokakauppareissuja lukuunottamatta.
Kalastusta, kalastusta ja sienestystä kuuluu lähes päivittäiseen ohjelmaan :)
Onneksi sentään saalista saatu molemmilla saroilla:)

-maiju- kirjoitti...

Hyvä reissu ollut teillä.
Mennään lauantaina Fiskarsiin perinne- ja antiikkipäiville vai mitkä ovatkaan. Jos ei mitään ostettavaa löydy niin ainakin kamerat käy kuumina :)