Oma blogiluettelo

keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Kuka tietäis??

Alkuviikosta olen ollut kiertoajelulla Etelä-Savossa eli Juvalla tuttavieni luona. Heidän lähellä nurmikolla kasvoi tämmösiä isoja sieniä, halkaisija n. 30-40cm, isäntäpuuna lehtikuusi. Kasvaa kuulema joka vuosi samassa paikassa, nytkin niitä oli useampikin. Paljon on kuulema käynyt kuvaajia. Tunteeko kukaan mitä nämä olisi??

Edit:) Voi siis olla kääpiä myös. Pari vuotta sitten joku oli kaivanut lapiolla yhden pois ja silti siinä kasvaa uusi tilalla:) Nää ovat siis ihan nurmikolla, eivät tuossa puussa kiinni vaikka siltä näyttääkin, ja tuo pienempi--yksi niistä oli jopa kauempana!!



 Jotta reissuni ei olisi mennyt hukkaan niin käytiinpä eilen tiistaina Sulkavalla puolukkametsässä, auringon paistaessa tosi upeasti. Aivan mahtavia kooltaan, ihan karpalon kokoisia. Itsellä ei siis ollut mukana mitään astiaa, jouduin käsin keräämään...vaatteet lainasin isäntäperheeltä...hirvikärpäsistä ei tietoakaan:) Taisi tulla ihan reilu ämpärillinen kotiin, muovikassissa tietenkin ;-DD

7 kommenttia:

Kirsti kirjoitti...

Vau, ompa hienot sienet, vai onko ne sieniä:)

Kirsti kirjoitti...

Siis sieniä tai kääpiä oli tarkoitus kirjoittaa:D

Unknown kirjoitti...

Heippa! Kyllä se ihan kääpiltä näyttää...Mutta en ole varma...Ai juvalla...siellä asuin muutaman vuoden kun olin pikku muksu ja palasimme Austraaliasta takasin suomeen...=) Ihania kuvia jaat! Oikein rattoisaa päivän jatkoa!

AnniK kirjoitti...

Koristeellinen sieni/kääpä mikälie?
Itselläni pakastimessa Juvalta kerättyjä isoja puolukoita, ihana ystäväni ne minulle toi.

Anitta kirjoitti...

Vau upeita.

Maaret kirjoitti...

Hip, hei, mä veikkaan, että kyseessä on Karhunkääpä.
Mukavia loppuviikon päiviä sinulle.

Anitta kirjoitti...

HEi se kukkanen mun joulukortissa taitaa olla joku tiimarin valmis. vaihdoin siihen keskelle vaan punaisen strassin kun siinä oli oranssi eikä ollu minusta hyvän näköinen yhdistelmä...