Oma blogiluettelo

torstai 24. toukokuuta 2012

Sienestystä ja mustikoiden odotusta

Muutama vuonna minulla on mökillä ollut yksi korvasieni hiekkatien laidassa, olen sen aina antanut siskolleni. Nyt niitä on kaksi, tämä on ison nyrkin kokoinen--toinen hiukka pienempi--päällä on siitepölyä. Kun siskoni muutti muualle niin vienkin ne lauantaina kylään tuliaisiksi--oikein intohimoiselle korvasienten ystävälle-- itse en enää halua keittämistä haistella, olen saanut tarpeekseni:(  Äsken ympäristöä katsellessa huomasin että mustikka kukkii aivan mahdottomasti...jospa ei tulisi hallaa eikä vaivaisi kuivuus niin saattaisi saada parhaan sadon ihan ääreltä. Olen täällä nyt ollut 34 vuotta ja vain yhtenä vuonna on ollut niin paljon mustikoita että riitti naapureillekin!! Viime kesänä söi mustarastaat, yhtenä kesänä sorsapoikue---melkein tulivat kuistille:(8 kommenttia:

Johanna kirjoitti...

Öh, siis missä päin suomea jo sieniä ja mustikankukkia tapaa? Olen hämmentynyt... ;oD

Anemone kirjoitti...

Varo vaan etten tule Päijänteen toiselta puolelta :)) Oletko Päijänteen rannalla ?

AnniK kirjoitti...

Itse en ole koskaan törmännyt korvasieniin metsässä kulkiessani. Komea yksilö.
Lenkkeillessä olen myös huomannut että mustikanvarvut ovat täynnä kukkia. Toivotaan hyvää mustikkavuotta :)

Rva Kepponen kirjoitti...

Yhden ainoan kerran olen elämässäni löytänyt korvasieniä. En usko, että osaisin valmistaa, mutta maku on taivaallinen.

Tiitsa kirjoitti...

Mustikat kukkii tosiaan runsaasti, jos kaikki menee hyvin niin kyllä mustikoita riittää niin linnuille kuin ihmisillekkin ;) jää vielä metsiinkin.
Minäkin löysin korvasieniä, mutta saavat kyllä jäädä metsään, ehkäpä joku joka niiden päälle joitain ymmärtää löytää ne.
Mukavaa mökkeilyä.

Anitta kirjoitti...

ohhoh jopa on komean koinen. MEilläpäin kanssa on paljon mustikan kukkaa jo , ihanaa....

Taava kirjoitti...

Kun olin pieni, niin meidän naapurin tontilla, sellaisen aution mökin pihassa kasvoi kanssa korvasieniä kaksi kappaletta. Ne oli joka kevään nähtävyys, mutta ei me niitä syöty.
Mä odottelen kanssa mustikoita, mutta ne saa kerätä joku muu... allergian takia en pääse metsään silloin, en jaksa aivastella koko aikaa.

Marjorie kirjoitti...

Ihana, pieni sieniapaja sinulla :) Minä aina kiertelen sopivalta vaikuttavia paikkoja, mutta omin avuin en ole onnistunut korvasieniä löytämään. Enkä kyllä oikein muitakaan sieniä :)